torstai 5. maaliskuuta 2009

Koolataan taas - taalataan koos

Tuli tuossa vajaa viikko sitten kova hinku koolata pitkästä aikaa. Vähän vaan jotakin, huvin vuoksi.

Etsiskelin sopivaa lankaa ja törmäsiin muutamiin pieniin purkulankakeriin, joita toin kesällä kotikotoa mukanani. Purettu nuoruudenaikaisista valmistumattomista kokeiluista, seiskaveikkaa tahi jotain vastaavaa lankaa. Valitsin muutoksen kohteeksi kaksi haalean liilaa kerää:














Väripusseista poimin sitten sellaisiä sävyjä minkä arvelin mukavasti sointuvan lähtövärin kanssa. Tässä ne mitä käytin ja mitä tuli:
















Ihastuin tuohon taivaansiniseen sävyyn, mitä tuli kun liilaa koolasi turkoosilla. (Mulla on yhtä toista liilansävyistä purkulankaa tuolla, tosin vähän harmaampaa liilaa, mutta ajattelin että sitä voisin koittaa samalla turkoosilla myös taittaa. Täytyy laittaa väritilausta menemään...) Eikä tulos muutenkaan ole yhtään pöllömpi, ja kuten heti arvasin, niin Linneahan tähän oitis ihastui. Sillehän mun sitten tästä jotain piti keksiä.

Ajattelin että jos teen lapaset tai sukat, niin hienot koolaukset menee ihan hukkaan kun ne jää kenkien ja kintaiden alle piiloon. ;) Tein siis myssyn. Taas, köh. No mutta sellaisen ulkoilupäähineen tällä kertaa. Sellaisen jota VOISI käyttää kypärämyssyn kanssa.

Otin malliksi edellisen korvaläppämyssyn, lisäsin vaan korvaläppien aloitukseen kaksi silmukkaa eli neljä silmukkaa enemmän koko ympäryksessä. Niskan silmukoilla tein yhden ylimääräisen, edestakaisen mutkan ennen otsan silmukoiden luomista, jotta sain siitä vähän alemmas ylettyvän. Päälaen kavennukset tein eri tavalla, koska nyt kun olen pitkin talvea tuijotellut tuota punavihreää myssyä käytössä, niin voin sanoa etten tykkää sen kavennuksista. Tässä uudessa kavennukset alkavat n. 25 kerroksen jälkeen ja toistuvat neljässä kohtaa joka toinen kerros 13 kertaa, minkä jälkeen joka kerros. Lopuksi poimin vielä myssyn alareunasta silmukat pitkälle pyörölle, ja neuloin "ainaoikeaa" (eli joka toinen krs o, joka toinen n) 6 krs. Korvaläppien ympärille olisi tarvittu ehkä vähän jyrkemmät lisäykset ja kavennukset, sillä nyt läpät jäävät hieman pullottamaan. Nyt tein siis aina yhden kavennuksen "sisäkaarteessa" ja yhden "ulkokaarteessa".


















Päässä. Vähän on iso vielä mutta ei haittaa. Toivottavasti nämä värit kelpaavat ensi talvenakin. ;)

2 kommenttia:

Ouppa kirjoitti...

Ihanan hempeät värit ja hatusta tuli nätti. Vaikka on useaa väriä niin ihan rauhalliselle näyttää kuvassa. Miten muuten teet vyyhdit koolausta varten, että saat värin vaihtumaan tarpeeksi harvaan?

Pilvi kirjoitti...

Tähän lankaan tein vyyhdin kahden tuolin selkänojan väliin. Siis kaksi ruokapöydän tuolia istuimet vastakkain. Niin, ja kiitos. :)