perjantai 6. maaliskuuta 2009

Arkistojen aarteet: henskelitoppahousut

Vuosi sitten tammikuussa sain valmiiksi Linnealle olkaintoppahousut. Näihin otin kaavan muistaakseni yhdestä vanhasta Muoti+Kauneus -lehdestä vuodelta 1980. Kaava oli kylläkin kokoa 120, mutta niin kapeaa mallia, että pelkästään lahkeita lyhentämällä sain sillä tehtyä noin 100-senttiset housut.


















Päälikankaan tilasin joskus aikoinaan Kangastukusta. Ihana kangas, ja harmittaa etten tilannut sitä PAAALJON silloin kun sitä sai. Housujen valmistuttua nimittäin kävin heti kohta Kangastukun sivuilla uudelleen aikomuksenani tilata kangasta lisää, muttei sitä enää ollut myynnissä. Kuviollisia ulkoilukankaita on kovin vähän tarjolla muutenkin, saati ihania sellaisia.


















Housujen vuori puolestaan on hopeanväristä tikkikangasta, jota ostin joskus kai ehkä vuonna 1999 omaa toppatakkia varten. No se takki ei koskaan valmistunut...

Edessä on vetoketju, vanha metallinen jostain irtiratkottu (sen johdosta sain tähänkin postaukseen lykättyä 'kierrätys'-tunnisteen, heh), henkseleihin laitoin nepparikiinnityksen lenksuineen, ja kainaloiden kohdalle saumavaroihin ompelin kuminauharypytyksen. Alkuperäisessä mallissa taisi olla kuminauhaa vyötäröllä, mutta kainalokuminauhat tuntuivat sopivammalata ratkaisulta pienelle pallomahaiselle lapselle.














Ostin näihin kaveriksi käytetyn, yksivärisen toppatakin. Kauppareissuilla esimerkiksi on kätevä tällainen kaksiosainen puku, kun tarvittaessa voi riisua pelkän takin. Nämä housut kyllä jäivät sitten Linnealle pieneksi jo samana keväänä, mikä harmitti jonkin verran. Onneksi oli Aava tulossa perässä...

Ei kommentteja: