keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Liivihame velourpaloista

Aavalla ei ole ollut oikein yhtään kivaa ja kätevää arkimekkoa, jonka voisi pukea sukkahousujen tai trikoiden päälle kun menee kylään tai jonnekin. Kaikki mekot on olleet vaan kankaisia, jotka rypistyy ulkohaalarin alla. Tai muuten mahdottomia. Jos laittaa sukkisten päälle housut, niin voi käydäkin niin, että kylässä tulee liian kuuma, ja sitten on lapsi tyylikkäästi puolipukeissaan. No näillä pakkasilla ongelma ei ole kaikkein ajankohtaisin, mutta inspiraatio oli.

Kaksi iltaa väkersin tämmöistä.



















Velourin jämäpaloista koottu. Resoria reunuksissa. Takaosa on muuten kuten etuosa, mutta tummanruskea ja vihreä väri toisin päin, ja selässä ei ole sydäntä. Helmassa kyllä niin kuin edessäkin.

Yritän saada action-kuvan jossain vaiheessa otettua.

Kaavat piirsin tästä kirjastosta lainatusta kirjasta:



















On muuten hyvä ja järkevä teos. Peruskaavat kaikenlaisiin lasten käyttövaatteiden ylä- ja alaosiin, ja niitä pystyy kaikkia yhdistelemään keskenään. Saman koon kaavoissa on siis aina sama ympärysmitta. Nerokasta. :) Esim. tätä mekkoa varten piirsin hihattoman paidan/liivin sekä "neljän kappaleen hameen" kaavat ja yhdistin ne. Ainoa harmituksen aihe on, että tästä kyseisestä kirjasta on kadonnut toinen kaava-arkeista, joten kaikkia mahdollisia kaavoja en pystyisi piirtämään vaikka haluaisinkin. :/ Täytynee etsiä samaa kirjaa muistakin kirjastoista, jos vaikka onnistaisi.

3 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Tosi kivan näköinen liivihame. Tutustumisen arvoiselta vaikuttaa tuo kirjakin, josta olit kaavaat piirrellyt.

Helinä kirjoitti...

Ihana mekko - juuri sopiva perusmalli ja kivoja yksityiskohtia. Täytyisi tehdä joku vastaavantapainen arkimekko meidänkin neidolle :).

Unknown kirjoitti...

löytyihän liivihameen malli :)