keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Pikaruokaa ja torttuja

Päivän innovaatio on tämä oivallinen pikaruoka:

ruispala, jonka päälle valutin
oliivin ja valkosipulin makuista öljyä fetajuustopurkista. Siihen päälle
Aura-murua
Andalusian sekoitusta (pakastekasviksia)
juustoraaste-muna -seosta

ja kuumaan uuniin gratinoitumaan.

Leipien jälkeen uuniin pääsivät nämä herkulliset tortut:



















(Tuo "hakaristimalli" on suosikkini koska siinä ei muodostu kuivia ja helposti palavia sakaroita. Vanhat kunnon natsitortut tuovat joulun! XD )

Taikina:
250 g rahkaa
250 g voita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Tämä oli varmaan ensimmäinen kerta kun tortuistani tuli jopa lehteviä. o_O Tarkoitus oli itseasiassa laittaa puolet jauhoista spelttiä, mutta ne loppuivat kesken, ja laitoin sitten noin kuten yllä. Seuraavaan taikinaan pitää ostaa lisää spelttiä, niin voin kokeilla sen määrän lisäämistä.

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

http://luomulaakso.blogspot.com/2008/12/hunajakarkit.html
Tuli mieleen se patukka mitä sillon ostit punnitse&säästästä.