tiistai 2. joulukuuta 2008

Valkosuklaamuffinsit

Tein tänään tällaisia, ja käytin niihin tuliaisiksi saatua virolaista mustikka-valkosuklaata, joka oli mielestäni liian makeaa syötäväksi paljaaltaan. Näistä tulikin oikein hyviä. Laitan reseptin muistiin vastaisen varalle, sillä virolaista jäi vielä, ja varmaan tätä reseptiä voi soveltaa muihinkin suklaalaatuihin. (hyötyä joulun jälkeen?)

100 g voita
1,5 dl täyssokeria (Sucanat)
2 munaa
2,5 dl spelttijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl kaurajuomaa
valkosuklaalevyä n. 4x10 cm:n pala

Voi ja sokeri vaahdotetaan, munat sekaan yksitellen ja vatkataan lisää. Suklaa rouhitaan veitsellä muruiksi ja lisätään taikinaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja ne sekoitetaan taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Taikina jaetaan vuokiin ja paistetaan 200 asteessa 20 min.

Tuli niitä enemmänkin kuin kaksi, mutta unohdin ottaa kuvan ennen kuin laitoin suurimman osan pakkaseen. :)

Ei kommentteja: