perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannusaatto

Alkukesän säät ovat olleet niin kehnoja että tämänpäiväiset 16 lämpöastetta ynnä auringonpaiste tuntuu ihan ruhtinaalliselta. Kukkaa pukkaa sinne ja tänne kaikesta huolimatta kuten juhannukseen sopiikin. Lasten piti päästä juhannusuinnille, ja raikkaan merituulen ansiosta jaksoin itsekin rannassa melkein puolen sukanvarren verran.
 




(Lillestoffin farkkujerseystä keväämmällä ompelemani housut ovat olleet suosikit - harmi vaan että neulos on herkästi lenkkiintyvää sorttia.)

Omenapuut ovat toistaiseksi viihtyneet hyvin. Pekan lehdet ovat isoja ja karvaisia, Borgovskojessa on enemmän mutta pienempiä. Kumpikin taimi sai ensi alkuun kivireunuksen ympärilleen ja merenrannan ruokosilppua katteeksi.


Ompeluhommat olivat pahasti jumissa kiireisen alkukesän takia. Lopulta sain senkin jumin selätettyä ja ompelin isommalle tytölleni juhlavan kesätopin. Joku sopivampi alaosa tähän on vielä hakusessa.



Kaava Suuri Käsityö 5-6/2014 ja koko 146. Ihan kelpo kaava! Kangas on halpa löytö kierrätyskeskuksesta, veikkaisin puuvillan ja viskoosin sekoitteeksi. Ruttaantuu kyllä valitettavasti pesussa ja liehukkeiden silittäminen on hankalaa... Suosittelen siis ehdottomasti jotain rypistymätöntä materiaalia tähän malliin!

Juhlamekkoja suunnitelmissa seuraavaksi, kiva ommella taas!

Ei kommentteja: