sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Talven peruspaidat

Samasta viime syksyn Ottobresta (4/2013) pääsi myös raglanpaidan kaava testaukseen. Ja sitä onkin tullut testattua pitkin talvea. Fall Basic koossa 98.

Joulun alla oli mielessä punaharmaita vaateajatuksia, ja niillä mielin silppusin yhden kelvottoman punaraitaisen T-paidan. Kaveriksi harmaata resoria ja tähtiä. Tammikuussa puolestaan oli tummanruskeat langat saumurissa ja päätin samalla hoidella pois froteiset retrokalsarit jotka joskus lähtivät kirpparilta mukaan. Materiaali riitti juuri pikkupojan paitaan kun jätin sivusaumanvarat lisäämättä.



Menneellä viikolla löysin kirpparilta edullisesti purjelaivatrikoota, johon Otso oitis mieltyi. Leikkasin sen raglanpaidaksi eilen, mutta ompelu uhkasi siirtyä hamaan tulevaisuuteen, koska saumurissa oli keltaiset langat ja niitä tarkoitus vielä käyttääkin. Kunnes sitten keksin, että keltainen värihän onkin juuri se piristys mitä tämä tummasävyinen kuosi kaipaa.


Tätä on pitänyt kokeilla jo kauan: saumuriommel ulospäin ja tikkaus perään niin että jälki muistuttaa kauempaa katsottuna peitetikkiä. Ihan kiva! Hienompaa sovituskuvaa ei nyt heru, mutta paita on juuri sopiva. Noihin kummallisiin hihansuihin, mitkä tässä paitamallissa ovat, olen kyllä vähän tympääntynyt enkä olisi sellaisia tähän enää tehnytkään jos kangas olisi riittänyt pitempiin hihoihin.


Bonuksena pari muuta paitaa jotka olen leikannut jo kauan sitten. Vaaleansinisen pienensin aikuisten paidasta jossa oli pieni pääntie ja lyhyt helma (mutta hyvä neulos), ja siihen koristeeksi kokeilin painaa renkuloita AnniP:n tapaan. Tämä on Otsolle vielä reilu joten jääköön suosiolla odottamaan ensi talvea. Ruskean pupupaidan puolestaan leikkasin viime keväänä samalla kun hupparinkin mutta nyt tosiaan vasta hiljattain muistin ommella. Sopiva on ja kuvana vain tilanneräpsy anoppilan reissulta. (Toinen hihoista piti leikata ylösalaisin koska kangas ei muuten riittänyt.)

 
 
Tänään valmistui yksi isompi neuletyö mutta kuvia siitä vähän myöhemmin sitten. Ei muuta kuin tarmolla kohti uutta viikkoa - meillä ei vielä lomailla.

PS. Kommenttilootan sanavahvistuksen pitäisi olla nyt pois päältä, kokeilkaahan! :) Kiitos Mieli kun huomautit asiasta jota en ollut itse edes älynnyt.

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Toi saumuriommel ulospäin näyttää kivalta just tuossa paidassa. Olen tehnyt samalla kaavalla, mutta leikamnut hihansuut kaksinkertaisesta resorista, ei uppoa muhunkaan tuo hihansuu, enkä jaksanut uutta kaavaa piirtää.

-P- kirjoitti...

Hienot paidat! Ja uusiokäytetyt materiaalit on jotenkin kivoja... tulee hyvä mieli, kun käytöstä poistuneesta vaatteesta saa jotain uudestaan hyödyllistä.

AnniP kirjoitti...

On kivan näkösiä paitoja kaikki ja hauskaa että vielä muistit tuon palloprojektin :) Kuinka ollakaan minäkin ompelin juuri punavalkoisen tähden pieneen hihaan...

Mieli kirjoitti...

Kivoja paitoja!
Noita hihansuita ihmettelin lehdessä, jäi tekemättä, laitoin normaalit kaksinkertaiset resorit. Tuota saumurisaumaa ulospäin ihastelen, osaisinkohan ja tekeekö saumurini tarpeeksi siistiä jälkeä juuri silloin kun pitäisi...?