sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Nyt niin päivitän

Teknisiä hankaluuksia, kuvauslaiskuutta ja yleistä saamattomuutta täällä päässä. Mutta kevät on tullut, ei pitäisi valosta olla enää kiinni. Tänään heräsi taas blogi-into, joten talletetaanpa joitain tekeleitä.
 
***
 
Jo yli vuosi sitten ompelin lapsille kullekin oman huolisyöpön. Idea näihin Selian blogista.
 

Nyt tuli pyyntö tehdä keskimmäisen kaverillekin huolisyöppö synttärilahjaksi. Tein tietysti, on aina kiva kuluttaa tilkkuja vähemmäksi, ja pieni vetoketjukin vielä löytyi. Olen näihin käyttänyt enimmäkseen velouria mutta myös vähän joustofroteeta ja fleeceäkin. Tässä uusimmassa on nyt erilaista tikkikankainen vuori, kun halusin siitä vähän tukevamman. Otuksen maha pullottaa myös syystä että sinne kätkettiin yllätykseksi tikkari.
 
 
Syöpöt olen ommellut muuten ompelukoneella mutta lopuksi kiinnitin vuorin reunat vetoketjun sisäpuolelle käsin ommellen.
 
 
Sitten erä perusvaatteita. Kangas-Mallasta innostuin tilaamaan useammankin trikookankaan kerralla kun halavalla sai. Ohuesta skootteritrikoosta peruspaita, kaavana Ottobren 'On the Road' kokoa 110. Pääntien kanssa oli ongelmia: ensin tuli liian tiukka, nyt se on liian avara. Saa nähdä päätyykö ihan vaan unipaidaksi tämä...
 

Merirosvotrikoosta hihaton kesää ajatellen, kaava on 'Tommy' 110. Rintatasku olisi voinut olla ylempänä.


Muuten kiva kaava mutta seuraavan kerran taidan lisätä sivuihin vähän ylimääräistä. Hellepaidassa ei pieni väljyys haittaa, mutta tämähän olikin aluspaitakaava oikeasti. Aluspaita, toden totta!

Punaiset velourhousut ompelin jo ennen joulua, vanhoista isommista housuista kierrättäen. (Velour housumateriaalina alkaa kai jo olla so last season mutta itse innostuin siitä uudelleen, tai ehkä vasta nyt kunnolla, kun meille syksyllä muutti kuivausrumpu. Saatanpa ensi talveksi ommella pojalle joukon veloureita eri väreissä...)



Kengurutrikoota halusin itselleni, tuli peruspaita vajaamittaisilla hihoilla. Samanlaisen fuksian värisen tein vähän aiemmin, sekin tarjoustrikoota ja tilattu muistaakseni Tyyne-Esteriltä.


 
Keskimmäisen tähtitunika on kuvaamatta ja pala norsutrikoota vielä kokonaisena. Melkein koko kangaspaketti siis silputtuna, hyvähyvä. Yritän tällä hetkellä välttää hankkimasta mitään sellaista mikä jäisi vain kaappiin marinoitumaan. Tämä Noshin alesta tilattu ribbi muuttui myös ripeästi peruspaidaksi, sama kaava kuin skootteripaidassa ja sama vika eli avara pääntie, tosin eri syystä tällä kertaa. Kaava on muuten hyvä - jokohan seuraavaan paitaan osaisin sen kaula-aukonkin tehdä..?
 
 
Tässä puolestaan yksi huolella marinoitu kangas viimein hyötykäytössä. Ohutta kissacollegea ostin aikoinaan kuopuksen unipotkareiksi... no, nyt tuli sentään pusero. Kuosi ei ihan vielä ole liian lapsellinen ja tykkään väriyhdistelmästä kovasti.


Lopuksi vähän neulottua: pojalle vielä uusi pakkaslakki. Entiset ei mätsänneet tähän haalariin eikä missään tullut valmiinakaan vastaan tuollaista likaisen limen väristä, lämmintä päähinettä. Ei tämäkään väri ihan oikea ole, kun ruokakaupan lankahyllystä sen ulkomuistin perusteella valitsin. Puolipatenttia Isoveljestä; resorireunan sisäpuolella on pehmeämmästä bambuvillalangasta reunus jottei kutita. Kuvaushetkellä pipo oli liian pitkä, jouduin jälkeenpäin sitä lyhentämään ettei mene silmille.

 
Näin se homma etenee!