lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lomaompeluksia






Nuorimmille T-paidat eläintrikoosta. Kaava Ottobre 3/2011. Kivat paidat muuten mutta kaula-aukot saisi mennä olalta enemmän päällekkäin. On nuo päällä pysyneet kuitenkin.




Samasta lehdestä taaperolle uimahousut. Olisin halunnut pojalle vielä kokouikkarin mutta kaavaa en löytänyt enkä uskaltanut itsekään piirrellä. Nuo housut oli helppo tehdä ja teinkin sitten myös parit pikkuhousut samalla mallilla. Ei toimi vielä, märät alta aikayksikön, huokaus.






Ja vaippasankarille lisää (kesäisempiä) haalarihousuja koska ne ainakin pysyy päällä. Ruudulliset on esikoisen vanhasta mekosta tuunattu, helman vain irrotin, muotoilin lahkeiksi joihin lisäsin resorit ja ompelin takaisin kiinni. Yläosa napituksineen tuli siis ilmaiseksi. Ohutta collegea jossa nukattu puoli on päällä. Raidallisia varten ostin kirpparilta peräti 3 eurolla miesten pikeepaidan - oli vain niin kivat raidat että heti näin ne pojan haalarina. Kaavana vanha tuttu Eevaneuleen haalari.


Löysin vihdoin ohjeen virkattuihin koreihin. Pitkään on ollut mietintämyssyssä tämmöinen kierrätystekele, mutta en vain muistanut, missä Käsityölehdessä se ohje oli. Ja sehän sitten lopulta löytyi numerosta 9/2011. Materiaalina tässä on kolmet tai neljät miehen vanhat kalsarit ja yksi T-paita. Kuteen valmistamiseen meni luultavasti enemmän aikaa kuin itse virkkaamiseen... Pyöröleikkurilla suikaloin ja koneella ompelin suikaleet yhteen. Näitä syntynee aikanaan lisääkin sillä kulahtaneita trikoovaatteita kyllä riittää.